Maku

Tonno e patate

1 h 20 min
5
0

Tonno e patate

GL
MA
MU
0
5
Täyttävä, mutta raikas tonno e patate on kotoisa italialainen pikaruokasuosikki. Kylmän tonnikala-perunasalaatin voi sekoittaa valmiiksi jääkaappiin odottamaan nälkäsiä.
Teksti Luca Platania
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 4 kplperunaa (kuorineen keitettyä)
  • 200 gtonnikalaa öljyssä (paloina öljyssä)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 4 rkloliiviöljyä
  • 1 tlchilihiutaleita
  • 1 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

 

Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ne kuutioiksi tai riko sormin.

Laita perunat salaattikulhoon ja lisää päälle valutettu tonnikala. Mausta seos suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja chilillä. Lisää oman makusi mukaan persiljaa ja sekoita.

Peitä astia ja laita se maustumaan jääkaappiin noin tunniksi. Ruoka saa maustua myös vaikka yön yli.

Sekoita tonno e patate hyvin ennen tarjoilua. Koristele halutessasi persiljalla.

Vinkki!

* Varioi reseptiä lisäämällä siihen vihreitä papuja, ohuita porkkanasuikaleita ja valkoviinietikkaa.

 
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä