Maku

Nyhtäise ja nauti! Rento tonnikalatötteröpiirakka kootaan kätevästi valmistaikinasta

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Kekseliäs tonnikalapiirakka muodostuu monista tonnikalatäytteisistä tötteröistä. Paiston jälkeen tötteröitä napsitaan piirakasta hauskasti nyhtöpaloina!
4.5
0
Julkaistu: 27.4.2022


Reseptin ainekset (10 annosta)

Taikina

  • 500 glaskostettua voitaikinaa

Täyte

  • 2 prk (à 150 g)tonnikalaa
  • ½ dlruohosipulia
  • 1 rkllimenmehua
  • 1 rklmisotahnaa
  • 2 tlsrirachaa tai muuta chilikastiketta
  • 1 dlkermaviiliä tai ranskankermaa
  • 1 dljuustoraastetta

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • ½ dljuustoraastetta
  • ruohosipulia
Tulosta

Tonnikalatötteröpiiras – ohje:

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Tee täyte. Valuta tonnikala. Hienonna ruohosipuli ja purista limen mehu. Sekoita täytteen ainekset kulhossa.
  2. Kauli taikinalevy jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi (noin 55 cm × 45 cm). Paina taikinasta muotilla tai lasilla noin 45 ympyrää (ø 6−7 cm). Ota ympyrät mahdollisimman tarkasti koko taikinalevystä, ettei taikinaa jää paljon yli. Hyödynnä ylijäänyt taikina tekemällä siitä erikseen vaikkapa pieniä nyyttejä.
  3. Leikkaa jokaiseen ympyrään viilto reunasta ympyrän keskikohtaan. Laita noin ruoka lusikallinen täytettä ympyrän toiselle puolikkaalle.
  4. Kierrä ympyrä tötteröksi. Asettele tötteröt piirakkavuokaan (ø 24−26 cm) ulkoreunasta alkaen. Jätä tötteröiden väliin vähän kohoamisvaraa. Voitele piirakan pinta ja ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Paista piirakkaa 225 asteessa ensin uunin alalämmöllä alimmalla ritilätasolla 15 minuuttia. Säädä uuni sen jälkeen tasalämmölle ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Näin pohja paistuu varmimmin kypsäksi.
  6. Viimeistele ruohosipulilla.
Kommentoi »