Tonnikalatäytteiset artisokat

55 min
0
0

Tonnikalatäytteiset artisokat

LA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 6 kpllatva-artisokkaa
  • 1/4 kplsitruunaa
  • 3 rkloliiviöljyä

Täyte

  • 200 gtonnikalaa vedessä
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 100 gparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 dlpinaattia (hienonnettuna)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 4 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 1 dloliiveja (hienonnettuna)
  • 1 rklkapriksia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Keittämiseen

  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 rklsitruunamehua

Vuokaan

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 1/2 dlkuivaa valkoviiniä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Valmista ensin täyte. Sekoita valutettuun tonnikalaan jauhot, raastettu parmesaani, hienonnettu pinaatti, silputtu sipuli ja persilja, pienityt oliivit, kaprikset, öljy ja mausteet.
Pese artisokat kylmässä, juoksevassa vedessä. Irrota kannat murtamalla ne poikki pöydänkulmaa vasten tai leikkaamalla veitsellä. Siisti pohja veitsellä, jotta siitä tulee tukeva ja tasainen. Hiero leikkauskohta sitruunalla tummumisen estämiseksi.
Poista alimmat pikkulehdet ja kovat isommat lehdet. Leikkaa saksilla lehtien päistä piikit pois. Leikkaa vielä kärki veitsellä pohjan suuntaisesti tasaiseksi. Poista keskellä oleva kuppiosa nyppimällä sitä sormin.
Keitä artisokkia runsaassa vedessä noin 25 minuuttia. Mausta keitinvesi suolalla, sokerilla ja sitruunamehulla.
Valuta artisokat ylösalaisin ja nosta ne uunivuokaan.
Lusikoi täytettä artisokille. Lorauta vuokaan öljy ja viini. Gratinoi artisokkia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä