Maku

Tonnikalasalaatti

20 min
3
0

Tonnikalasalaatti

Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

salaattipohja

  • 2 dltäysjyväpastaa
  • 2 kplkeitettyjä kananmunia
  • 1/3 kplvalkokaalia
  • 1 kplpunasipuli renkaiksi leikattuna
  • 1 kplkypsä avokado
  • 1 dltuoretta persiljaa silputtuna
  • 1,5 dltonnikalaa öljyssä (1 prk)

Valkosipulikrutongit

  • 3 kplvaaleaa leipäpalaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynsiä raastettuna

Kastike

  • 0,5 dllaadukasta oliiviöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 kplvalkosipulinkynsiä silputtuna
  • 0,5 tlvettä (jos tarvetta)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Aloita keittämällä pasta suolavedessä. 

Jäähdytä. 

Keitä kananmunat kypsiksi. Jäähdytä ja viipaloi. 

Pese ja silppua kaali. 

Silppua myös punasipuli, kuori ja leikkaa avokado, tuore persilja ja höylää parmesanjuusto. 

Lisää tonnikala. 

Lämmitä paistinpannu ja lisää rypsiöljy. 

Nosta leipäpalat pannulle, raasta niiden päälle valkosipulin kynsi, hieraise jokaisen leivän toiselle puolelle ja käännä. Varo ettei valkosipuli pala. 

Kun leivät ovat saaneet kauniin pinnan, nosta ne pois pannulta ja leikkaa kuutioiksi. 

Tee kastike sekoittamalla ainekset keskenään. Mauista ja lisää mausteita jos tarve. 

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä