Maku

Tonnikalapullat ja tomaattikastike

30 min
MA
LA
5
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (4 annosta)

  • 390 gtomaattimurskaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1/4 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa

Tonnikalapullat

  • 300 gtonnikalaa vedessä
  • 1 kplranskanleipäviipaletta
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

  • 3 rklruokaöljyä

Lisäksi

  • 400 gpastaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kaada tomaattimurska pieneen kattilaan. Huuhtele purkki vedellä, lisää vesi kattilaan. Mausta sokerilla ja suolalla. Anna kiehua hiljalleen ruoan valmistuksen ajan.

Valuta tonnikalat. Pane kalapullien ainekset monitoimikoneen kulhoon ja jauha tasaiseksi. Muotoile massasta käsin noin 20 kalapullaa.

Paista kalapullat öljyssä paistinpannussa kypsiksi.

Keitä pasta kypsäksi.

Tarjoile tonnikalapullat pastan ja tomaattikastikkeen kanssa.

•Kuivahtaneen leipäpalan voi käyttää tonnikalapulliin.

MITÄ PIDIT?
5