Kotivinkki

Tonnikalapitsa

0
0

Tonnikalapitsa

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 dlvettä
  • 1 pskuivahiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • noin 4 dlvehnäjauhoja
  • 3 rklöljyä

PÄÄLLE:

  • 1 dltomaattipyreetä
  • 1½ rklbalsamiviinietikkaa
  • ½ tlsokeria
  • ripaussuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dlpieniä mustia öljyyn säilöttyjä kivettömiä oliiveja
  • 200 gtonnikalaa öljyssä
  • 3-4valkosipulinkynttä
  • rukolaa tarjoiluun

KASTIKE:

  • 1 dlmajoneesia
  • 1 dlranskankermaa
  • 1 rklmakeaa mangochutneyta
  • 1 tlvihreää karritahnaa

LISÄKSI:

  • laakea paistokivi

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Lisää seos veteen öljyn kanssa.

2. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.

3. Kauli taikinasta neljä ohutta pyöreää pohjalevyä. Sekoita keskenään kaikki kastikkeen ainekset ja nosta kastike peitettynä viileään.

4. Nosta pitsapohjat öljyisille paistokiville. Sekoita tomaattipyree, etikka, sokeri, suola ja mustapippuri keskenään ja levitä seos pohjille.

5. Lisää päälle valutetut oliivit ja tonnikala sekä kuoritut ja viipaloidut valkosipulinkynnet.

6. Nosta paistokivi kaasugrilliin epäsuoralle lämmölle. Jos käytät hiili- tai brikettigrilliä, levitä hehkuvat hiilet tai briketit ympyräksi grillin reunoille ja aseta pitsapohja keskelle grilliä paistokivelle. Sulje grillin luukku ja paista noin 10 minuutin ajan tai kunnes pitsapohja on kypsää.

7. Tarjoa pitsa lämpimänä kastikkeen ja rukolan kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä