Tonnikala-riisisalaatti

20 min
3.7
0

Tonnikala-riisisalaatti

GL
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Chikako Harada
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä (esim. basmati)
  • 150 gjäävuorisalaattia
  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplomenaa
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 300 gtonnikalaa vedessä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)

Kastike

  • 2 rklsitruunamehua
  • 3/4 dlrypsiöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa

Koristeluun

  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kypsennä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä lämpimäksi.

Huuhdo ja kuivaa jäävuorisalaatti. Revi tai suikaloi salaatti. Halkaise punasipuli, kuori ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pese omenat, halkaise ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat. Halkaise paprika ja poista siemenet. Suikaloi paprika. Avaa tonnikalapurkit ja valuta neste pois.

Asettele salaatin ainekset kerroksittain tarjoiluastiaan. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja rouhi myllystä mausteeksi pippuria.

Sekoita kastike ja kaada kalasalaatille. Anna tonnikala-riisisalaatin maustua jonkin aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.

Ripottele tonnikala-riisisalaatin päälle tilliä.

•Mausta kastike halutessasi hienonnetulla valkosipulinkynnellä. Tonnikala-riisisalaatti sopii mainiosti myös illanistujaissalaatiksi.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä