Maku

Tomi Björkin vihersimpukat Nahm Jim

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Resepti Tomi Björck
4
0


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gvihersimpukoita
  • 10 gtuoretta korianteria
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklruokosokeria
  • 2 tlmerisuolaa
  • 2 rkllimemehua
  • 2 kplvihreää chiliä
  • 1,5 rklkalakastiketta
Tulosta

Nosta vihersimpukat huoneenlämpöön sulamaan pariksi tunniksi.

Levitä merisuolaa tarjoiluastian päälle haluamallasi tavalla.

Kun simpukat ovat sulaneet, irrota liha kuoresta veitsellä ja asettele simpukat kuorineen merisuolan päälle.

Tee kastike.

Laita mortteliin valkosipulinkynsi, korianterisilppu sekä suola. Hiero kunnes tuloksena on tasainen tahna.

Halkaise chilit ja poista niistä siemenet. Silppua chili ja lisää se mortteliin. Hiero kunnes tahna on tasaista.

Lisää sokeri.

Lisää limemehu ja kalakastike

;

Maista ja lisää tarvittaessa limemehua, sokeria tai kalakastiketta. Itse lisäsin hieman sokeria ja kalakastiketta, jolloin kastikkeesta tuli omaan suuhun juuri sopiva.

Kaada jokaisen simpukan päälle teelusikallinen kastiketta ja tarjoile heti.

Voit koristella simpukat esim. mädillä ja lisätä niihin esim. inkivääriä tuomaan raikkautta.

Kommentoi »