Maku

Tomaattisosekeitto

45 min
5
0

Tomaattisosekeitto

GL
MA
MU
0
5
Pehmeään tomaattisosekeittoon on piilotettu uunipaahdettuja tomaatteja, ruokaisia papuja ja pehmeää kookosmaitoa. Viimeistele lempeä keitto rapsakoilla lehtikaalisipseillä. Superhyvää!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1250 gtomaattia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 rklhunajaa (juoksevaa)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (silputtuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 170 gvalkoisia papuja (285 / 170 g)
  • 4 dlkasvislientä
  • 2 dlkookosmaitoa (Extra Creamy)

Lehtikaalisipsit

  • 100 glehtikaalia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista tomaattisosekeitto näin:

Huuhtele ja puolita tomaatit. Poista kannat ja lohko tomaatit leivinpaperin päälle pellille.

Kuori ja pilko joukkoon valkosipulinkynnet.

Valuta päälle öljy ja hunaja. Ripottele joukkoon mausteet.

Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä.

Kaada kasvikset kattilaan, lisää valutetut pavut ja soseuta keitto sauvasekoittimella.

Kaada joukkoon kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kookoskerma.

Tee lehtikaalisipsit. Huuhtele ja kuivaa lehtikaali. Poista kova varsi ja revi lehdet suupaloiksi. Sekoita öljyä ja suolaa lehtien joukkoon leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.

Viimeistele tomaattisosekeitto lehtikaalisipseillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä