Maku

Tomaattisilakat

24 h 30 min
GL
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård

Ainekset (15 annosta)

  • 800 gsilakkafileitä
  • 3 dlvettä
  • 1 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 4 rklsuolaa

Kastike

  • 1 dltomaattipyreetä
  • 1 1/2 dlruokaöljyä
  • 1 dlbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 4 rklsokeria
  • 4 rkltuoretta tilliä (silputtuna)

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Irrota silakkafileistä nahka vetämällä. Mittaa kulhoon vesi, etikka ja suola. Sekoita kunnes suola on liuennut veteen. Nosta silakkafileet liemeen, peitä ja anna olla jääkaapissa 2–3 tuntia.

Valuta etikkaliemi pois silakkafileistä. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Nostele fileet kastikkeen joukkoon, siirrä sitten purkkiin, peitä kannella tai kelmulla ja pane tomaattisilakat vuorokaudeksi jääkaappiin maustumaan.

Tarjoa tomaattisilakat suoraan purkista tai nostele tarjoiluastiaan.

MITÄ PIDIT?
0