Maku

Tomaattiset kierresämpylät

1 h 30 min
4
0

Tomaattiset kierresämpylät

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 50 ghiivaa
  • 7 dlvettä
  • 2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia, Semper)
  • 2 dlmaissijauhoja
  • 1 rklpsylliumia
  • 1 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 6 dlgluteenitonta jauhoseosta (tummaa)

Täyte

  • 50 gaurinkokuivattua tomaattia
  • 100 gmargariinia (rasvaa 80 %) (maidoton, pehmeä)
  • 1 dltuoretta oreganoa (hienonnettuna)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)

Lisäksi

  • pullavuokia

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vatkaa joukkoon kaurahiutaleet, maissijauhot, psyllium ja siirappi.

Anna levätä liinalla peitettynä 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää joukkoon margariini ja yrtit. Sekoita tasaiseksi.

Alusta taikina sähkövatkaimen taikinakoukulla. Lisää taikinaan suola, öljy ja jauhoseos pienissä erissä samalla sekoittaen.

Kumoa taikina öljytylle leivinpaperille ja taputtele se tasaiseksi öljytyin tai jauhotetuin käsin.

Levitä päälle täyte ja kääri levy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.

Jaa taikinarulla terävällä veitsellä 32 palaan. Nostele ne pellille aseteltuihin pullavuokiin. Kohota liinalla peitettynä puoli tuntia.

Sivele tomaattiset sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle kaurahiutaleita.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Tarjoa tomaattiset sämpyläkierteet mieluiten tuoreina. Pussita jäähtyneet leivonnaiset tai pakasta ne.

Vinkki!

Psyllium eli ratamonsiemenjauhe sitoo gluteenitonta hiivataikinaa ja parantaa sen käsiteltävyyttä. Anna jauheen turvota nesteessä ennen jauhojen lisäämistä. Psyllium-purkin löydät ruokakaupan jauho- tai leivontatarvikehyllystä.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä