Maku

Tomaattiset jauhelihapyyt

40 min
0
0

Tomaattiset jauhelihapyyt

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkermaviiliä
  • 65 gpussikeittoaineksia (Aurinkokuivattu tomaatti & basilika, Blå Band)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplmunaa
  • 500 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 250 gmozzarellajuustoa
  • 1 dltuoretta basilikaa

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita kermaviilin joukkoon tomaattikeittoainekset. Purista joukkoon valkosipulinkynnet ja lisää muna. Lisää joukkoon jauheliha ja vaivaa taikina tasaiseksi. Leikkaa mozzarellajuusto 8–10 tangoksi.

Ota taikinasta noin 1 dl kokoinen nokare ja muovaile siitä vedellä kostutetuin käsin vajaan kämmenen kokoinen soikio. Pane taikinan keskelle muutama tuore basilikanlehti ja yksi juustotanko. Ummista nyytti pitkulaiseksi, niin että täyte jää pyyn sisälle. Valmista loppu taikina samalla tavalla.

Paista pyyt kypsiksi paistinpannulla tai kypsennä uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Tarjoa lisäkkeenä pastaa ja raikasta salaattia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä