


Kuin tavallista tujumpaa kotiketsuppia! Tomaattipikkelssi maustetaan chilillä, valkosipulilla ja inkiväärillä
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Tomaattipikkelssi valmistetaan maukkaista, kypsistä tomaateista, joita paistetaan pitkään miedolla lämmöllä. Tulinen lisuke saa mukavasti potkua chilistä, inkivääristä, kurkumasta ja valkosipulista.
Reseptin ainekset
noin 5 dl
6
isoa, kypsää tomaattia
1–2
punaista chiliä
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
öljyä
1 rkl
inkivääriä raasteena
2 tl
kurkumaa
2 tl
punaviinietikkaa
2 tl
sokeria
1–1½ tl
suolaa
Tomaattipikkelssi valmistuu näin:
- Poista tomaateista puumainen keskusta ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Hienonna maun mukaan 1–2 chiliä ja valkosipulinkynnet.
- Paista kasviksia miedolla lämmöllä öljyssä 30–40 minuuttia tai kunnes tomaatin nesteestä on haihtunut reilu puolet.
- Lisää loput pikkelssin aineet ja anna kiehahtaa vielä kerran. Anna jäähtyä hetki.
- Soseuta tomaattipikkelssi sauvasekoittimella tasaiseksi ja pakkaa puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat