Kotivinkki

Kuin tavallista tujumpaa kotiketsuppia! Tomaattipikkelssi maustetaan chilillä, valkosipulilla ja inkiväärillä

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
Tomaattipikkelssi valmistetaan maukkaista, kypsistä tomaateista, joita paistetaan pitkään miedolla lämmöllä. Tulinen lisuke saa mukavasti potkua chilistä, inkivääristä, kurkumasta ja valkosipulista.
KA
MA
MU
LA
0
0


Ainekset (noin 5 dl)

  • 6isoa, kypsää tomaattia
  • 1–2 punaista chiliä
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rklöljyä
  • 1 rkl inkivääriä raasteena
  • 2 tlkurkumaa
  • 2 tlpunaviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1–1½ tl suolaa
Tulosta

Tomaattipikkelssi valmistuu näin:

  1. Poista tomaateista puumainen keskusta ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Hienonna maun mukaan 1–2 chiliä ja valkosipulinkynnet.
  2. Paista kasviksia miedolla lämmöllä öljyssä 30–40 minuuttia tai kunnes tomaatin nesteestä on haihtunut reilu puolet.
  3. Lisää loput pikkelssin aineet ja anna kiehahtaa vielä kerran. Anna jäähtyä hetki.
  4. Soseuta tomaattipikkelssi sauvasekoittimella tasaiseksi ja pakkaa puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »