0(0)
Kuin tavallista tujumpaa kotiketsuppia! Tomaattipikkelssi maustetaan chilillä, valkosipulilla ja inkiväärillä
Kasvis
Maidoton
Munaton
Laktoositon
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Tomaattipikkelssi valmistetaan maukkaista, kypsistä tomaateista, joita paistetaan pitkään miedolla lämmöllä. Tulinen lisuke saa mukavasti potkua chilistä, inkivääristä, kurkumasta ja valkosipulista.
10.9.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 5 dl
6isoa, kypsää tomaattia
1–2 punaista chiliä
2valkosipulinkynttä
2 rklöljyä
1 rkl inkivääriä raasteena
2 tlkurkumaa
2 tlpunaviinietikkaa
2 tlsokeria
1–1½ tl suolaa

Tomaattipikkelssi valmistuu näin:

  1. Poista tomaateista puumainen keskusta ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Hienonna maun mukaan 1–2 chiliä ja valkosipulinkynnet.
  2. Paista kasviksia miedolla lämmöllä öljyssä 30–40 minuuttia tai kunnes tomaatin nesteestä on haihtunut reilu puolet.
  3. Lisää loput pikkelssin aineet ja anna kiehahtaa vielä kerran. Anna jäähtyä hetki.
  4. Soseuta tomaattipikkelssi sauvasekoittimella tasaiseksi ja pakkaa puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo