Maku

Tomaattipiirakka tapenadella

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tämä tomaattipiirakka maustuu provencelaisella oliivitahnalla. Viimeisen silauksen tuovat uunikuivatut kirsikkatomaatit.
5
0


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dltäysjyväspelttijauhoja
  • ½ tlsuolaa
  • 2 rklkylmää vettä

Täyte

  • uunikuivattuja kirsikkaluumutomaatteja
  • 4 rkltapenadea
  • 1 dlraastettua parmesania
  • 3 dlruokakermaa
  • 3 kplkananmunaa
  • mustapippuria myllystä
  • tuoretta basilikaa
Tulosta

Valmista uunikuivatut kirsikkaluumutomaatit ja tapenade ohjeiden mukaan.

Valmista pohja nyppimällä voi jauhojen joukkoon. Lisää suola ja vesi muotoile taikina palloksi. Anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele taikina haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Levitä tapenade piirakkapohjan päälle. Lisää 3/4 uunikuivatuista kirsikkatomaateista piirakkapohjan päälle, säästä loput piirakan koristeluun. Ripottele raastettu parmesan tomaattien päälle. Vatkaa ruokakerma ja munat sekaisin, mausta mustapippurilla Kaada munaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puolituntia tai kunnes piirakka on saanut tarpeeksi väriä.

Anna piirakan jäähtyä hetki. Koristele piirakka tuoreella basilikalla ja lopuilla uunikuivatuilla kirsikkaluumutomaateilla.

Uunikuivatut kirsikkaluumutomaatit voi valmistaa jo edellisenä päivänä.
Kommentoi »