5(1)
Tomaattipiirakka tapenadella
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Tämä tomaattipiirakka maustuu provencelaisella oliivitahnalla. Viimeisen silauksen tuovat uunikuivatut kirsikkatomaatit.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
150 gvoita
2 dlvehnäjauhoja
2 dltäysjyväspelttijauhoja
½ tlsuolaa
2 rklkylmää vettä
Täyte
uunikuivattuja kirsikkaluumutomaatteja
4 rkltapenadea
1 dlraastettua parmesania
3 dlruokakermaa
3 kplkananmunaa
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa

Valmista uunikuivatut kirsikkaluumutomaatit ja tapenade ohjeiden mukaan.

Valmista pohja nyppimällä voi jauhojen joukkoon. Lisää suola ja vesi muotoile taikina palloksi. Anna levätä jääkaapissa 30 minuuttia. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Pistele taikina haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Levitä tapenade piirakkapohjan päälle. Lisää 3/4 uunikuivatuista kirsikkatomaateista piirakkapohjan päälle, säästä loput piirakan koristeluun. Ripottele raastettu parmesan tomaattien päälle. Vatkaa ruokakerma ja munat sekaisin, mausta mustapippurilla Kaada munaseos piirakkavuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin puolituntia tai kunnes piirakka on saanut tarpeeksi väriä.

Anna piirakan jäähtyä hetki. Koristele piirakka tuoreella basilikalla ja lopuilla uunikuivatuilla kirsikkaluumutomaateilla.

Uunikuivatut kirsikkaluumutomaatit voi valmistaa jo edellisenä päivänä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.