Maku

Tomaattipiirakka

50 min
5
0

Tomaattipiirakka

MU
0
5
Tässä tomaattipiirakassa hurmaa suolaisten oliivien ja kirsikkatomaattien maukas liitto. Pakko saada vielä yksi pala!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

  • 400 gpiirakkataikinaa (pakaste)

Täyte

  • 150 gtapenadea (vihreistä oliiveista)
  • 150 gkermajuustoa (3 dl raastettuna)
  • 300 gkirsikkatomaatteja
  • 1 dloliiveja (mustia, kivettömiä)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 2 tlhunajaa
  • 1/4 tlmustapippuria (myllystä)

Lisäksi

  • koristeluun tuoreita basilikanlehtiä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Anna taikinan sulaa täysin ja painele se irtopohjaisen piirakkavuoan (Ø 30 cm) tai pienten tartalettivuokien pohjalle ja reunoille.

Sekoita oliivitahna ja juustoraaste keskenään ja levitä piirakkapohjille.

Halkaise tomaatit ja lisää ne tahnan päälle oliivien kanssa.

Sekoita öljy ja hunaja keskenään. Valuta seos tomaattien pinnalle. Pyöräytä päälle reilusti mustapippuria myllystä.

Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Koristele tomaattipiirakka tuoreilla tai öljyssä rapeiksi paistetuilla basilikanlehdillä.

Vinkki!

 Juuri uunista otettu tomaatti ei maistu oikein miltään ja polttaa helposti suun rakoille. Tomaattipiirakka onkin parhaimmillaan haaleana. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä