Maku

Tomaattinen uunikuha

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Mehevä ja tomaattinen uunikuha hurmaa valkosipulilla, kapriksilla ja anjoviksilla höystetyllä tomaattikastikkeellaan sekä rapsakoilla mantelilastuilla. Astetta parempi uunikala!
GL
MA
4.5
2
Julkaistu: 4.8.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkuhaa (fileetä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Kastike

  • 400 gtomaattimurskaa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 8 kplanjovista (fileetä)
  • 1 kplsipulia
  • 35 gkapriksia (1 tlk)
  • 1/2 dlmantelilastuja
Tulosta

Pyyhi kuhat talouspaperilla puhtaiksi. Leikkaa fileet tarvittaessa ruodottomiksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.

Kumoa tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon tomaattimurska, kuoritut valkosipulinkynnet, anjovisfileet ja hienonnettu sipuli. Soseuta kastike teho- tai sauvasekoittimella ja kaada kalojen päälle.

Ripottele päälle kaprikset ja mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää.

Tarjoa heti keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. 

2 kommenttia