Maku

Tomaattinen uunikuha

45 min
5
2

Tomaattinen uunikuha

GL
MA
2
5
Mehevä ja tomaattinen uunikuha hurmaa valkosipulilla, kapriksilla ja anjoviksilla höystetyllä tomaattikastikkeellaan sekä rapsakoilla mantelilastuilla. Astetta parempi uunikala!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 800 gkuhaa (fileetä)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Kastike

  • 400 gtomaattimurskaa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 8 kplanjovista (fileetä)
  • 1 kplsipulia
  • 35 gkapriksia (1 tlk)
  • 1/2 dlmantelilastuja

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Pyyhi kuhat talouspaperilla puhtaiksi. Leikkaa fileet tarvittaessa ruodottomiksi ja nosta uunivuokaan. Ripottele pinnalle suolaa ja pippuria.

Kumoa tehosekoittimeen tai korkeaan kulhoon tomaattimurska, kuoritut valkosipulinkynnet, anjovisfileet ja hienonnettu sipuli. Soseuta kastike teho- tai sauvasekoittimella ja kaada kalojen päälle.

Ripottele päälle kaprikset ja mantelilastut. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes kala on kypsää.

Tarjoa heti keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä