Tomaattinen tarte tatin

1 h 10 min
0
0

Tomaattinen tarte tatin

MU
0
0
Tomaatista, sipulista ja timjamista syntyy mitä mainioin suolainen kaikaustorttu. Tomaattinen tarte tatin on niin kaunis, että se hurmaa varmasti viikonloppubrunssilla ja kätevän piimä-voitaikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Piimä-voitaikina

  • 125 gvoita
  • 2 1/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3/4 dlpiimää

Täyte

  • 3 kplpunasipulia
  • 2/3 rklrypsiöljyä
  • 1 rklvettä
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvettä
  • 1 tlviinietikkaa
  • 300 gkirsikkatomaattia (eri värisiä)
  • 1 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • 2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita huoneenlämpöiseen voihin jauhot, suola ja piimä. Sekoita, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin muiden valmisteluiden tai yön ajaksi.

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä öljyssä pannulla muutama minuutti. Lisää tilkka vettä ja keitä hetki. Siirrä sipulit kulhoon.

Mittaa uuninkestävään paistinpannuun (Ø 25 cm) sokeri ja vesi. Kuumenna ja keitä sekoittaen, kunnes sokeri hiukan ruskistuu. Lisää joukkoon viinietikka ja sekoita. Nosta pannu liedeltä.

Asettele huuhdellut tomaatit pannulle vieri viereen. Levitä päälle sipulit ja timjaminlehdet. Mausta.

Kauli taikina pannun kokoiseksi levyksi ja levitä se tomaattien päälle. Käännä tarvittaessa taikinan reunoja pannun sisäpuolelle ja pistele taikina haarukalla.

Nosta pannu 200-asteiseen uuniin. Paista noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kypsynyt. Anna piirakan levätä 30 minuuttia, ennen kuin käännät tortun ylösalaisin leikkuulaudalle.

Tarjoa heti ranskankerman kanssa. Säilytyksen aikana taikina vettyy.

Vinkki!

• Piimä-voitaikinan tilalla voit käyttää myös voi- tai lehtitaikinaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä