Maku

Tomaattinen pelmenikeitto – kiireisen kokin nopea arkiherkku valmistuu reilussa vartissa

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Pidä pelmenejä arjen hätävarana pakastimessa, sillä niistä valmistuu nopeasti ja helposti tomaattinen pelmenikeitto. Pakastettuja pelmenejä löytyy moneen makuun, ja liemikuution ja pelmenin täytteen mukaan keitto sopii niin liha- kuin kasvisruokavalioonkin.
0
0
Julkaistu: 6.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta )

  • 1 (noin 200 g) purjo
  • 1 rku persiljaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl kuivattua tilliä
  • 1 tl kuminan siemeniä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 prk (200 g) paseerattua tomaattia
  • 1½ l vettä
  • 3 liha- tai kasvisliemikuutioita
  • 1 ps (400 g) pelmenejä ( pakaste)

Lisäksi

  • 1 tlk (150 g) smetanaa
Tulosta

Tomaattinen pelmenikeitto valmistuu näin:

  1. Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo ja persilja. Kuumenna öljy kattilassa, lisää purjo ja paista muutama minuutti. Lisää mausteet, tomaatti ja vesi. Murenna joukkoon liemikuutiot.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 10 minuuttia.
  3. Lisää pelmenit ja keitä pussin ohjeen mukaan 5–10 minuuttia.
  4. Lisää lopuksi persilja. Tarjoa keitto smetanan kanssa.

Vinkki!

Tuunaa pelmenisoppaa makusi mukaan. Lisää joukkoon hapankaalia, katkarapuja tai paistettuja sieniä. Mausteeksi sopivat piparjuuri, sipuli, valkosipuli, chili ja yrtit.

Kommentoi »