Tomaattinen pelmenikeitto – kiireisen kokin nopea arkiherkku valmistuu reilussa vartissa
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Pidä pelmenejä arjen hätävarana pakastimessa, sillä niistä valmistuu nopeasti ja helposti tomaattinen pelmenikeitto. Pakastettuja pelmenejä löytyy moneen makuun, ja liemikuution ja pelmenin täytteen mukaan keitto sopii niin liha- kuin kasvisruokavalioonkin.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 6.1.2022

Tomaattinen pelmenikeitto – kiireisen kokin nopea arkiherkku valmistuu reilussa vartissa
Reseptin ainekset (4 annosta )
- 1 (noin 200 g) purjo
- 1 rku persiljaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl kuivattua tilliä
- 1 tl kuminan siemeniä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 prk (200 g) paseerattua tomaattia
- 1½ l vettä
- 3 liha- tai kasvisliemikuutioita
- 1 ps (400 g) pelmenejä ( pakaste)
Lisäksi
- 1 tlk (150 g) smetanaa
Tomaattinen pelmenikeitto valmistuu näin:
- Halkaise ja huuhtele purjo. Hienonna purjo ja persilja. Kuumenna öljy kattilassa, lisää purjo ja paista muutama minuutti. Lisää mausteet, tomaatti ja vesi. Murenna joukkoon liemikuutiot.
- Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 10 minuuttia.
- Lisää pelmenit ja keitä pussin ohjeen mukaan 5–10 minuuttia.
- Lisää lopuksi persilja. Tarjoa keitto smetanan kanssa.
Vinkki!
Tuunaa pelmenisoppaa makusi mukaan. Lisää joukkoon hapankaalia, katkarapuja tai paistettuja sieniä. Mausteeksi sopivat piparjuuri, sipuli, valkosipuli, chili ja yrtit.

Hummerikeitto – valmista kotikeittiössä ranskalaista bistroruokaa oikoen mutta mausta tinkimättä!
Maku

Perunakeitto – täyteläisen juustoinen soppa valmistuu nopeasti perunamuussin jämistä
Maku

Kulhollinen lämpöä! Korealainen kaalikeitto tarjoaa arkiruokalistalle kaivattua potkua ja sopivaa tulisuutta
Maku

Täyteläiseen tomaatti-paprikakeittoon uppoaa aimo annos kesän kypsyttämiä kasviksia – viimeistele ihana soppa jogurtilla!
Kotivinkki

Savuporo-perunakeitto – samettisen sopan jokainen lusikallinen on täynnä makua
Maku

Lapin-ukon keitto – kun poronkäristys, kasvikset ja sulatejuusto kohtaavat kattilassa, lopputuloksena on tämä maukas ja tuhti soppa
Kotivinkki

Rapukeitto – maukkaan keiton salaisuus on rapujen kuorista valmistettu liemi
Maku

Mausteinen linssikeitto – samettisessa arkisopassa on sopivasti potkua
Maku