Maku

Tomaattinen muikkupata

35 min
GL
LA
MA
MU
4
1


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gmuikkuja
  • 1 kplsipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 500 gtomaattimurskaa
  • 2 rklkapriksia
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Perkaa muikut ja huuhdo ne nopeasti kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa. Sekoita joukkoon tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja nostele päälle muikut.

Keitä hyvin miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Käännä muikut kerran varovasti kypsentämisen aikana.

Mausta tomaattinen muikkupata tillillä. Tarjoa muikkupadan lisäksi perunasosetta.

  • Tee perunasosetta reilusti ja säästä noin 1 l seuraavaan päivään.
  • Pataan sopivat muikkujen tilalle myös pienet silakat. Kypsennä kalat miedolla lämmöllä, etteivät ne hajoa.
MITÄ PIDIT?
4