Maku

Tomaattinen lihahöystö

40 min
5
1

Tomaattinen lihahöystö

GL
LA
MA
MU
1
5
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rklruokaöljyä
  • 400 gnaudanpaistia (suikaleina)
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 2 dlvettä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna öljy paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle lihasuikaleet huoneenlämpöisinä ja sipulit. Ruskista kevyesti.

Kaada pannulle paseerattu tomaatti. Huuhtele tomaattitölkki vedellä (2 dl) ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää liemikuutiot ja muut mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

Tarjoa tomaattinen lihahöystö lanttu-perunasurvoksen sekä salaatin kanssa. Koristele tomaattinen lihahöystö hienonnetulla persiljalla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä