Maku

Tomaattinen lihahöystö

40 min
GL
LA
MA
MU
5
1


 

Tulosta
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rklruokaöljyä
  • 400 gnaudanpaistia (suikaleina)
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 2 dlvettä
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Koristeluun

  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna öljy paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää pannulle lihasuikaleet huoneenlämpöisinä ja sipulit. Ruskista kevyesti.

Kaada pannulle paseerattu tomaatti. Huuhtele tomaattitölkki vedellä (2 dl) ja lisää pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää liemikuutiot ja muut mausteet. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes liha on mureaa.

Tarjoa tomaattinen lihahöystö lanttu-perunasurvoksen sekä salaatin kanssa. Koristele tomaattinen lihahöystö hienonnetulla persiljalla.

MITÄ PIDIT?
5