Tomaattinen kikherne-kaalipata
30 min

Tomaattinen kikherne-kaalipata
Tässä padassa kikherneet ja kaali saavat makua kookoksesta ja tomaatista. Maistuu riisin, kvinoan tai perunoiden kera.
Ainekset (2 annosta)
- 1 kplsipuli
- 1 kplvalkosipulin kynsi
- 300 gvalkokaalia
- 1 rkloliiviöljyä
- 3 dlkikherneitä (1 prk)
- 1 dlherkkusieniä (ei pakollinen)
- 2 rkltomaattipyreetä
- 3/4 dlkookosmaitoa (17%)
- 1 rklviinietikkaa (käytin riisiviinietikkaa)
- 1 rklsoijakastiketta
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/2 tlpaprikajauhetta
Tee näin
30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN
Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Pese ja pilko kaali suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilppu. Kääntele hetki miedolla lämmöllä ja lisää kaali. Kuullota pari minuuttia. Lisää kikherneet, herkkusienet, tomaattipyre ja kookosmaito. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää viinietikka, soijakastike ja mausteet. Anna kypsyä kannen alla 10-15 minuuttia tai kunnes kaali ja sipuli ovat täysin pehmenneet ja nesteet imeytyneet kasviksiin. Maista suola ja pippuri, lisää tarvittaessa. Tarjoile haluamasi lisäkkeen kera.
MITÄ PIDIT?
5