Maku

Tomaattinen kikherne-kaalipata

30 min
5
0

Tomaattinen kikherne-kaalipata

Tässä padassa kikherneet ja kaali saavat makua kookoksesta ja tomaatista. Maistuu riisin, kvinoan tai perunoiden kera.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 1 kplsipuli
  • 1 kplvalkosipulin kynsi
  • 300 gvalkokaalia
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 dlkikherneitä (1 prk)
  • 1 dlherkkusieniä (ei pakollinen)
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 3/4 dlkookosmaitoa (17%)
  • 1 rklviinietikkaa (käytin riisiviinietikkaa)
  • 1 rklsoijakastiketta
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlpaprikajauhetta

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Pese ja pilko kaali suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulisilppu. Kääntele hetki miedolla lämmöllä ja lisää kaali. Kuullota pari minuuttia. Lisää kikherneet, herkkusienet, tomaattipyre ja kookosmaito. Anna poreilla hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää viinietikka, soijakastike ja mausteet. Anna kypsyä kannen alla 10-15 minuuttia tai kunnes kaali ja sipuli ovat täysin pehmenneet ja nesteet imeytyneet kasviksiin. Maista suola ja pippuri, lisää tarvittaessa. Tarjoile haluamasi lisäkkeen kera. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä