Maku

Tomaattinen jauhelihakastike

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Tuhti tomaattinen jauhelihakastike maissilla ja pavuilla höystettynä sopii mainiosti tuoreen pastan kanssa. Isosta kattilallisesta riittää vielä seuraavaankin päivään.
4
0
Julkaistu: 27.2.2016


Reseptin ainekset (12 annosta)

  • 1,4 kgsika-nauta jauhelihaa
  • 280 gmaissia
  • 1,5 kgtomaattimurskaa
  • 1,5 dlsweet chili kastiketta
  • 4 kplsipulia
  • 400 gvalkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 rklbasilikaa
  • 1 kpllihaliemikuutiota
  • 2 dlpippurista ruokakermaa
  • 1-2 tlsuolaa
  • 0,5-1 tlmustaapippuria
  • 5 kpltomaattia
  • 5 kplvalkosipulinkynsiä silputtuna

Lisäksi

  • Ripaus sokeria.
Tulosta

Kuoritaan ja silputaan sipulit, kuullotetaan pannulla ja lisätään kattilaan, paistetaan jauheliha ja lisätään kattilaan. Sekoitetaan joukkoon maissi, tomaattimurska, paloitellut tomaatit, sweet chili, valutetut pavut, basilika, lihaliemi, pippurikerma sekä mausteet. Annetaan kiehua hiljalleen parikymmentä minuuttia ja tarkistetaan maku. Lisätään sopivasti suolaa, mustaapippuria sekä ripaus sokeria.

Kommentoi »