Maku

Tomaattinen ahvenvuoka

40 min
3.5
0

Tomaattinen ahvenvuoka

GL
LA
MA
MU
0
3.5
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gahvenia (fileinä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 3 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 2 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa

Vuokaan

  • 1 rklrypsiöljyä

Päälle

  • 3 rkltuoretta tilliä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN25 min

Levitä fileet leivinpaperoidulle leikkuulaudalle. Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla kiilamainen pala pois ruotorivin suuntaisesti. Ripottele päälle suola, valkopippuri ja tilli. Kääräise fileet rulliksi.

Nosta ahvenrullat pystyyn voideltuun pieneen uunivuokaan. Jätä kalarullien väliin tilaa.

Sekoita paseeratun tomaatin joukkoon omenaviinietikka, hunaja ja suola. Kaada tomaattikastike vuokaan kalojen päälle. Paista tomaattista ahvenvuokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Koristele ahvenvuoka tillillä. Tarjoa tomaattinen ahvenvuoka keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä