Maku

Tomaattimarinadi

45 min
GL
KA
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Saara Törmä
Kuvat Tuomas Kolehmainen

Ainekset (8 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 400 gtomaattimurskaa
  • 70 gtomaattipyreetä
  • 1 tloreganoa
  • 2 tlbasilikaa
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlchilijauhetta
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1 dloliiviöljyä

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Hienonna sipuli ja valkosipulit mahdollisimman pieniksi. Kuumenna pannulla loraus öljyä ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää pannulle loput ainekset. Anna kastikkeen poreilla kannen alla puolisen tuntia. Tarkista maku. Kastike saa olla melko suolaista. Halutessasi voit vielä soseuttaa kastikkeen.

•Lado kastiketta ja paahtuneita kesäkurpitsaviipaleita kerroksittain kulhoon, valuta kerrosten väliin myös oliiviöljyä. Peitä kulho ja siirrä jääkaappiin. Anna kurpitsojen maustua mielellään yön yli.

MITÄ PIDIT?
0