Kotivinkki

Tomaattikastike riisille

30 min
4
0

Tomaattikastike riisille

Samalla perusohjeella voit valmistaa kikherne-, tonnikala- tai broilerikastikkeen. Tarjoa tomaattikastike riisin kanssa.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (3-4 annosta)

  • 1sipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1porkkana
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 prktomaattimurskaa (500 g)
  • ½ dlvettä
  • 1-2 rklharissaa, punaista currytahnaa
  • 1-2 rkltai punaista pestoa
  • 1 tlsokeria
  • ½–1 tlsuolaa
  • noin 350 gpaistettuja broilerisuikaleita, kypsiä kikherneitä
  • noin 350 gtai tonnikalaa
  • 100 gpakasteherneitä tai papuja
  • tarjoiluun basmatiriisiä
  • (maustamatonta jogurttia)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipulit ja raasta porkkana.

2. Kuumenna öljy paistokasarissa ja kuullota siinä sipuleita ja porkkanaraastetta.

3. Lisää tomaattimurska. Huuhdo purkki vedellä ja lisää vesi kasariin. Lisää maustetahna, sokeri ja ripaus suolaa. Keitä kastiketta noin 5 minuuttia.

4. Lisää valintasi mukaan broileria, kikherneitä tai tonnikalaa. Hauduta vielä muutama minuutti.

5. Lisää lopuksi pakastevihannekset. Tarjoile basmatiriisin ja halutessasi jogurttinokareen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä