Tämä suolainen kesäpiiras ei kaipaa vuokaa! Annin uunissa -leipurin tomaatti-pestogalette yhdistää Italian maut
Kasvis
2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min
Rento ranskalainen avopiiras galette ei tarvitse ollenkaan piirakkavuokaa. Anni Paakkunaisen leipomana siinä maistuvat italialaiset maut: tomaatti, basilika ja ricotta.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Kuutioi kylmä voi ja nypi jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Sekoita ranskankerma ja vesi keskenään. Lisää kermaseos kuiviin aineisiin ja sekoita nopeasti sekaisin, mutta älä vaivaa taikinaa!
Tee taikinasta litteä pallo, kääri pallo kelmuun ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Tee pesto. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtele, kuivaa ja revi basilika korkeaan astiaan valkosipulin kanssa. Lisää sitruunanmehu, parmesaani ja pinjansiemenet. Aja tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää samalla öljy vähän kerrallaan sekaan. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
Kauli piirakkapohja pyöreäksi (halk. noin 30 cm) leivinpaperin päällä, käytä jauhoja apuna. Levitä pesto piirakkapohjan päälle, mutta jätä ulkoreunasta noin 5 cm levittämättä. Asettele tomaatit peston päälle. Pirskota päälle oliiviöljy. Nosta galeten reunat piirakan päälle ja voitele ne munalla.
Paista tomaattigalettea uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35–40 minuuttia.
Vatkaa ricotta, sitruunanmehu ja -kuori sekä sormisuola kuohkeaksi.
Tarjoa tomaattigalette ricottajuuston ja halutessasi peston kanssa. Valmista pestoa siinä tapauksessa tuplamäärä.
Vinkit!
Voit tehdä taikinan jääkaappiin jo edellisenä päivänä.
Oikaise käyttämällä valmista pestoa.
Gluteeniton tomaattigalette syntyy, kun vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.