Tomaattibulgur

55 min
4.5
0

Tomaattibulgur

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gkirsikka- tai miniluumutomaatteja
  • 2 rkloliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 3 dlbulguria

Marinoitu punasipulo

  • 1 kplpunasipuli
  • 2 rklsitruuna mehua
  • 1 tlhunajaa
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Basilikaöljy

  • 4 dltuoretta basilikaa
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1/4 kplpunainen chili hienonnettuna
  • 1 tlhunajaa
  • 1 rklsitruuna mehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • ½ dlneitsytoliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN40 min

Puolita kirsikka- tai miniluumutomaatit ja laita uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle oliiviöljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda tomaatteja uunissa 200 asteessa noin 40 min tai kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.

Viipaloi punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita kannelliseen astiaan. Lisää sitruunamehu, hunaja sekä mausta suolalla ja pippurilla. Laita kansi kiinni ja ravista hyvin. Anna maustua vähintään 15 min.

Valmista bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista basilikaöljy soseuttamalla kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella, anna maustua jääkaapissa 15 minuuttia. Tarkista basilikaöljyn maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Sekoita paahdetut tomaatit ja vuokaan muodostunut liemi bulgurin joukkoon. Lisää marinoidut punasipulit bulgurin joukkoon.
Tarjoile bulgur basilikaöljyn kera. Tomaattibulgur sopii mainiosti grillatun lihan, munakoison tai halloumin kera nautittavaksi.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä