Tomaatti-tartaletit

1 h 30 min
5
0

Tomaatti-tartaletit

GL
0
5
Paras tomaattipiirakka on juhlava, herkullinen ja vieläpä gluteeniton. Nämä paahdetuilla tomaateilla viimeistellyt tomaattitartaletit vievät kielen mennessään.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

Pohja

  • 2 dlmantelijauhetta
  • 1 dlmaissijauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gparmesaanijuustoa (hienoksi raastettuna)
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklvettä (kylmää)

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa (maustamatonta, ei kevyttä)
  • 1 kplmunaa
  • 1 dltuoreyrttiseosta (esim. rosmariinia, timjamia, basilikaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Paahdetut tomaatit

  • 500 gkirsikkatomaattia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlruokosokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • Päälle tuoretta basilikaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Valmista pienet tomaattipiirakat näin:

Huuhtele ja halkaise tomaatit. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille, leikkuupinta ylöspäin. Mausta öljyllä, sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Paahda tomaatteja 175-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Voit valmistaa tomaatit jo päivää ennen jääkaappiin.

Yhdistä pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää parmesaani, muna ja kylmä vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Taputtele taikina tartalettivuokien (Ø 10 cm) tai yhden ison vuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Sekoita kulhossa tuorejuusto, muna, yrtit, suola ja pippuri.

Annostele täyte taikinalle. Sommittele päälle tomaatteja.

Paista tomaattitartaletteja 200-asteisen uunin keskitasolla 25–30 minuuttia, kunnes täyte asettuu ja saa kauniin värin. Viimeistele tuoreella basilikalla.

Vinkki!

Voit leipoa tällä ohjeella myös yhden, ison piirakan!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä