
Reseptin ainekset
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dlkaurahiutaleita
- 2 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- ½ dlaurinkokuivattuja tomaatteja
- 2 dlkylmää maitoa tai vettä
- ½ dlöljyä
- 1 dljuustoraastetta
1. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään.
2. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit.
3. Lisää maito tai vesi, aurinkokuivatut tomaatit, öljy ja juustoraaste jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa.
4. Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Painele leivät tasaisiksi öljytyillä käsillä tai röpelöisiksi veitsellä. Painele leipiin veitsellä valmiiksi leikkausviivat, niin kypsät skonssit on helppo leikata uunilämpiminä.
6. Paista uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia.
7. Tarjoa skonssit heti lämpiminä, sillä ne eivät kestä säilytystä.
Vinkki: Voit halutessasi jättää skonsseista pois aurinkokuivatut tomaatit. Voit myös lisätä taikinaan kuivattuja yrttejä tai hienonnettuja oliiveja.