Maku

Tomaatti-munakoisovuoka (Pomodori e melanzane al forno)

55 min
GL
KA
LA
MU
4.44
8


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gtomaattia
  • 400 gmunakoisoa
  • 1 tlsuolaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 kplpunasipulia
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 2 dlpaseerattua tomaattia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rklhunajaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlchilijauhetta

Pinnalle

  • 100 gmozzarellajuustoa (raastettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN25 min

Viipaloi pestyt tomaatit. Leikkaa munakoiso viipaleiksi, levitä ne leikkuulaudalle ja ripottele päälle suolaa. Itketä munakoisoja puolisen tuntia ja kuivaa sitten pinta talouspaperiin. Kuumenna paistinpannussa tilkka oliiviöljyä ja paahda munakoisoviipaleet ruskeiksi molemmin puolin. Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi. Käytä nekin pannulla pehmenemässä. Lado voideltuun uunivuokaan limittäin munakoisoja, sipuleita sekä viipaloituja tomaatteja. Ripottele väleihin timjamia. Mausta paseerattu tomaatti valkosipulilla, hunajalla, pippurilla, suolalla ja chilillä. Kaada seos vuokaan. Ripottele juustoraaste tomaatti-umakoisovuoan pinnalle. Kypsennä tomaatti-munakoisopaistosta 225 asteessa noin 25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.44