Maku

Tomaatti-mozzarellapastasalaatti

2 h 30 min
4
1

Tomaatti-mozzarellapastasalaatti

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 200 gpunaisia kirsikkatomaatteja
  • 200 gkeltaisia kirsikkatomaatteja
  • 200 gminiluumutomaatteja
  • 300 gorzopastaa (jyväpastaa)
  • 375 gminimozzarelloja

Pesto

  • 3 dltuoretta basilikaa (n. 1½ ruukkua)
  • 1 dlpaahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 dlparmesaania raastettuna
  • 2 rklsitruunan mehua
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2½ dlneitsytoliiviöljyä

Viimeistelyyn

  • tuoretta basilikaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Puolita kirsikkatomaatit ja miniluumutomaatit. Laita tomaatit leivinpaperilla peitetylle pellille leikkauspinta ylöspäin. Kuivata tomaatteja uunissa 125 asteessa 2-3 tuntia. Tomaatit ovat valmiita kun ne eivät ole enää vetisiä. Anna tomaattien jäähtyä.

Keitä orzopasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Valmista pesto laittamalla basilika, pinjansiemenet, valkosipuli, sitruunan mehu ja parmesan korkeareunaiseen kulhoon. Lisää 1 dl oliiviöljyä ja surauta sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Lisää loput oliiviöljyt vähitellen kunnes peston koostumus on mielestäsi hyvä. Mausta pesto suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita pesto hyvin pastan joukkoon. Lisää pastasalaattiin minimozzarellat ja uunissa kuivatut tomaatit. Viimeistele tomaatti-mozzarellapastasalaatti tuoreella basilikalla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä