Maku

Tomaatti-melonilasagne

1 h 20 min
0
0

Tomaatti-melonilasagne

KA
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 rklruokaöljyä
  • 1/2 kplcantaloupemelonia (pieniksi kuutioituna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dltomaattipyreetä
  • 150 gkirsikkatomaattia (halkaistuna)
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklbasilikaa
  • 4 dlruokakermaa
  • 200 glasagnelevyjä
  • 100 gmozzarellajuustoa (raasteena)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Kuumenna lasagnen öljy kattilassa ja kaada joukkoon melonikuutiot (noin 1 litra kuutioituna). Anna hautua miedolla lämmöllä välillä pyöritellen viitisen minuuttia.

Lisää joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, tomaattipyree, kirsikkatomaatit ja kasvisliemikuutiot. Anna kiehua hetken. Mausta kastike sitruunanmehulla, rouhitulla pippurilla ja basilikalla. Kaada joukkoon ruokakerma ja anna kuumentua.

Voitele uuninkestävä vuoka ja kaada sen pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä ja kaada niiden päälle taas kerros kastiketta. Ripottele väliin myös juustoraastetta. Täytä vuoka kerroksittain.

Paista lasagnea 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä