Kotivinkki

Tomaatti-juustoleivät

0
0

Tomaatti-juustoleivät

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 3 dlmaustamatonta jogurttia
  • 3 dlvettä
  • 25 ghiivaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2-3 tlsuolaa
  • 13 dlvehnäjauhoja

Pinnalle:

  • ½ dlvehnäjauhoja

Täytteeksi:

  • tomaatteja
  • tuoretta basilikaa
  • mozzarellajuustoa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • oliiviöljyä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Lämmitä jogurtti ja vesi haaleaksi.

2. Liuota hiiva nesteen joukkoon.

3. Lisää muut aineet löysähköksi taikinaksi.

4. Vaivaa taikinaa monitoimi- tai yleiskoneessa tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 10 minuuttia.

5. Nostata taikina lämpimässä paikassa tuorekelmulla peitettynä noin tunti.

6. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Voit jakaa taikinan myös kahdelle uunipellille.

7. Ripottele jauhoja taikinan päälle ja taputtele taikina reilun sentin paksuiseksi.

8. Jaa taikina kuuteen osaan esimerkiksi kakkulapiolla.

9. Ripottele taikinapalojen väleihin vehnäjauhoja.

10. Nostata leipiä liinan alla noin puoli tuntia.

11. Paista leipiä uunin keskiritilätasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes leivät ovat saaneet hieman ruskeaa väriä pintaansa.

12. Jäähdytä leivät. Täytä ne juusto-tomaattitäytteellä ja leikkaa suupaloiksi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä