Maku

Tomaatti-focaccia

1 h
5
0

Tomaatti-focaccia

MU
0
5
Muhkea tomaatti-focaccia on taivaallisen pehmeä herkku! Pinnalle upotetut tomaatit, kesäkurpitsat ja basilikanlehdet tekevät tästä leivästä myös hurmaavan kauniin.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Taikina

  • 3 1/2 dlvettä
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 3 dlsämpyläjauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplperunaa (keitetty ja raastettu)
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 6 kplkirsikkatomaattia
  • 100 gkesäkurpitsaa
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (15 lehteä)
  • 1 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Sekoita veteen hiiva, jauhot, perunaraaste ja suola. Vaivaa hetki.

Taputtele taikina leivinpaperin päälle noin 30 cm x 30 cm:n kokoiseen vuokaan. Anna kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin puoli tuntia tai jääkaapissa kelmulla peitettynä yön yli.

Huuhdo kasvikset. Puolita tomaatit ja paloittele kesäkurpitsa. Painele kasvikset ja basilikanlehdet kohonneeseen taikinaan. Ripottele päälle parmesaaniraaste ja pirskottele pinnalle oliiviöljyä.

Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Vinkki!

Voit valmistaa focacciataikinan ja levittää sen vuokaan jo paistamista edeltävänä iltana. Nosta vuoka kelmulla peiteltynä jääkaappiin yön ajaksi. Painele taikinan pintaan aamulla täytteet, nosta vuoka kylmään uuniin ja käännä lämpö 225 asteeseen.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä