Maku

Tomaatti-fetalotta

4 h 35 min
3.5
0

Tomaatti-fetalotta

KA
MU
0
3.5
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 5 kpltomaattia

Hyytelö

  • 2 1/2 dlkasvirasvasekoitetta (soija) (vaahtoutuvaa soijakermaa)
  • 200 gtuorejuustoa
  • 200 gfetajuustoa (rasvaa 25 %)
  • 1 1/2 dloliiveja
  • 1 kplpaprikaa
  • 4 kplliivatelehteä (tai 2 pss vegegeliä, Dr.Oetker)
  • 2 dltomaattimehua
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Pinnalle

  • 3 kplruisleipäviipaletta (rouhittuna)

Tee näin

4 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN4 h

Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreäpohjainen lasikulho (vetoisuus 1,5 l) tomaattiviipaleilla.

Vatkaa kermavalmiste ja tuorejuusto vaahdoksi.

Paloittele valutettu fetajuusto ja oliivit. Huuhtele ja halkaise paprika, poista siemenet. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.

Lisää feta, oliivit ja paprikat sekä basilika ja pippuri vaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita liuotetut liivatelehdet kuumennettuun tomaattimehuun tai vegegel ensin tomaattimehun joukkoon, joka sitten kuumennetaan esimerkiksi mikroaaltouunissa. Sekoita seos täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte tomaateilla vuorattuun vuokaan. Ripottele pinnalle ruisleipäpalat. Anna tomaatti-fetalotan hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia tai seuraavaan päivään. Kumoa tomaatti-fetalotta varovasti tarjoiluvadille.

Vinkki!

Vegegel on kasviperäinen hyytelöimisaine, joka valmistetaan dekstroosista, karrageenista ja johanneksenleipäpuujauheesta. Mukana on lisäksi happamuudensäätöaineita.
MITÄ PIDIT?
3.5
Katso myös nämä