Maku

Tomaatti-chilisilakat

25 min
0
0

Tomaatti-chilisilakat

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 600 gsilakkafileitä

Maustamiseen

  • 2 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria (rouhittuna)
  • 50 gtuoretta tilliä (silputtuna)

Tomaatti-chilikastike

  • 1 kplpunasipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklruokaöljyä
  • 500 gpaseerattua tomaattia
  • 1/2 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlsokeria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Lado silakkafileet lihapuoli alaspäin voipaperille. Leikkaa fileistä halutessasi evät pois. Mausta fileet suolalla sekä valkopippurilla ja ripottele tilli päälle. Kääri fileet rulliksi ja lado tiukasti kannelliseen rasiaan. Anna silakoiden suolautua ja maustua seuraavaan päivään.

Siirrä silakkarullat kattilaan vieriviereen. Valmista kastike. Kuullota hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet öljyssä pehmeiksi. Lisää paseerattu tomaatti, chilikastike ja suolaa sekä sokeria maun mukaan. Kiehauta kastike ja kaada seos silakkarullille. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi, älä keitä. Nosta kattila levyltä. Anna tomaatti-chilisilakoiden jäähtyä kylmiksi.

•Tarjoa tomaatti-chilisilakat keitettyjen, kuumien kuoriperunoiden kanssa tai hyvän ruisleivän päällä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä