Maku

Tofupihvit ja kasviscouscous

25 min
KA
3.6
1


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Toni Härkönen

Ainekset (4 annosta)

  • 270 gtofua (kiinteää)
  • 1 kplmunaa
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklcurrya
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Kasviscouscous

  • 1 kplparsakaalia
  • 1 kplpaprikaa
  • 5 dlkasvislientä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlcouscousia (täysjyvä)
  • 1/2 rklvoita
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista ensin kasviscouscous. Huuhtele ja irrottele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi varsi. Puhdista ja kuutioi paprika.

Kiehauta vesi paistokasarissa. Lisää mausteet ja parsakaalit. Keitä kannen alla noin 3 minuuttia. Lisää öljy, paprikakuutiot ja couscous. Nosta liedeltä ja hauduta kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt couscousiin.

Paista sillä aikaa tofupihvit. Leikkaa tofu 8 viipaleeksi. Vatkaa munan rakenne rikki. Yhdistä vehnäjauhot ja mausteet. Upota tofuviipaleet ensin munaan ja sitten jauho-mausteseokseen. Paista pannulla öljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

Lisää kasviscouscousin joukkoon voi ja sitruunamehu. Kuumenna puuhaarukalla sekoittaen, kunnes ryynit irtoavat toisistaan.

Tarjoa tofupihvit kasviscouscousin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.6