
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 270 gtofua (kiinteää)
- 1 kplmunaa
- 3/4 dlvehnäjauhoja
- 1 rklcurrya
- 1/2 tljuustokuminaa
- 1/2 tlsuolaa
- 2 rklrypsiöljyä
Kasviscouscous
- 1 kplparsakaalia
- 1 kplpaprikaa
- 5 dlkasvislientä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/2 rklrypsiöljyä
- 3 dlcouscousia (täysjyvä)
- 1/2 rklvoita
- 1 rklsitruunamehua
Valmista ensin kasviscouscous. Huuhtele ja irrottele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi varsi. Puhdista ja kuutioi paprika.
Kiehauta vesi paistokasarissa. Lisää mausteet ja parsakaalit. Keitä kannen alla noin 3 minuuttia. Lisää öljy, paprikakuutiot ja couscous. Nosta liedeltä ja hauduta kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt couscousiin.
Paista sillä aikaa tofupihvit. Leikkaa tofu 8 viipaleeksi. Vatkaa munan rakenne rikki. Yhdistä vehnäjauhot ja mausteet. Upota tofuviipaleet ensin munaan ja sitten jauho-mausteseokseen. Paista pannulla öljyssä noin 2 minuuttia molemmin puolin.
Lisää kasviscouscousin joukkoon voi ja sitruunamehu. Kuumenna puuhaarukalla sekoittaen, kunnes ryynit irtoavat toisistaan.
Tarjoa tofupihvit kasviscouscousin kanssa.