Tofulaksan aromaattinen liemi syntyy pikavauhdilla valmiin currytahnan avustuksella. Liemi ja varsiparsakaalit annostellaan lautasille tofun ja nuudeleiden päälle.
tuoreita yrttejä kuten minttua, thaibasilikaa ja/tai korianteria
Tofulaksa – ohje:
Leikkaa tofu kuutioiksi. Pese ja hienonna purjo. Paista tofukuutioita öljyssä kattilassa pari minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä tofu syrjään kattilasta ja paista seuraavaksi purjoa pari minuuttia. Lisää currytahna ja jatka paistamista vielä noin minuutti. Lisää vesi, kasvisfondi, kookosmaito, etikka ja sokeri.
Keitä riisinuudelit kiehuvassa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta huolellisesti. Jaa nuudelit keittolautasille. Jaa myös paistetut tofukuutiot lautasille.
Leikkaa varsiparsakaalit 2–3 osaan sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna keittopohja kiehuvaksi, lisää varsiparsakaalit ja keitä pari minuuttia. Kauho kuuma keitto nuudeleiden ja tofujen päälle. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä.