Kotivinkki

Tofukastike – runsaasti kasviksia sisältävä tomaattinen kastike on oiva kaveri pastalle

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Tofukastike sopii suuremmankin nälän taltuttamiseen. Helppo kastike on myös pullollaan kasviksia, ja herkullisen maun takaavat kunnon mausteet sekä päälle ripoteltu basilika.
VE
0
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4 annosta)

Tofukastike

  • 1sipuli
  • 3valkosipulinkynttä
  • 3isoa tomaattia
  • 1pieni kesäkurpitsa
  • 2 rkltomaattipyreetä
  • 2 dlvettä
  • 2 rklbalsamiviinietikkaa
  • 2laakerinlehteä
  • 2 tlProvencen yrttisekoitusta
  • 1 tlsokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 pkt (250 g)maustamatonta tofua
  • basilikaa
Tulosta

Tofukastike valmistetaan näin:

  1. Hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit ja kesäkurpitsa. Kuullota sipulit öljyssä pannulla ja lisää tomaatit ja kesäkurpitsa. Sekoita hetki ja lisää tomaattipyree, vesi ja balsamiviinietikka.
  2. Lisää laakerinlehdet, yrttisekoitus, sokeri, suola ja pippuri. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5–10 minuuttia.
  3. Kuutioi tofu ja ruskista kuutiot pannulla. Lisää ne kastikkeeseen. Tarjoa pastan kanssa ja ripottele basilikaa pinnalle.
MITÄ PIDIT?
0