Maku

Tofucurrya ja linssejä

20 min
3.3
1

Tofucurrya ja linssejä

GL
KA
LA
MA
MU
1
3.3
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 15 gtuoretta inkivääriä
  • 2 dllinssejä (oransseja)
  • 2 kpltomaattia (kuutioituna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 dlvettä
  • 270 gtofua
  • 1/2 tlkuminaa
  • 1 tlgaram masalaa
  • 1 tlchilijauhetta
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlsuolaa
  • 4 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 4 rkltuoretta korianteria (silputtuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Leikkaa sipuli hienoksi silpuksi. Hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkiväärin pala. Huuhtele ja kuivaa linssit huolellisesti.
Kuumenna kattilassa ruokalusikallinen öljyä. Lisää öljyyn sipulisilppu ja anna pehmetä hetki. Lisää hienonnettu valkosipuli ja raastettu inkivääri ja kypsennä minuutin ajan. Lisää linssit, tomaattikuutiot, suola ja vesi ja kiehauta. Anna linssien kypsyä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsyneet. Valuta linssit ja pidä ne lämpiminä.
Valuta tofu ja leikkaa se kuutioiksi. Pyyhi paloista ylimääräinen kosteus pois talouspaperilla.
Kuumenna loppu öljy paistinpannussa. Lisää pannulle kuminansiemenet, sekoita ja anna niiden kypsyä alle minuutin ajan. Lisää kuivat mausteet ja sekoita hetki. Nosta tofukuutiot pannulle ja pyöräytä niitä mausteseoksessa hetken, kunnes pinta ruskistuu. Sekoita koko ajan. Ripottele pinnalle silputut yrtit.
Yhdistä keitettyihin linsseihin maustetut tofupalat ja tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä