Maku

Tofu-omenapiiras – mehevä herkku, joka valmistuu ilman maitotuotteita

1 h 10 min
4.33
0

Tofu-omenapiiras – mehevä herkku, joka valmistuu ilman maitotuotteita

KA
LA
MA
0
4.33
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos
Tofu-omenapiiras on täyteläinen herkku, jonka valmistukseen on maitotuotteiden sijaan käytetty soijapohjaisia valmisteita. Nappaa resepti talteen ja kokeile!

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa

Täyte

  • 3 kplomenaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 200 gtofua (maustamaton)
  • 2 1/2 dlsoijajuomaa (vanilja)
  • 2 kplmunaa

Päälle

  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Tofu-omenapiiras valmistuu näin:

  1. Vaahdota taikinan rasva ja fariinisokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
  2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää kuivat aineet rasva-munaseoksen joukkoon.
  3. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi ja lado ne piiraspohjan päälle.
  5. Sekoita kulhossa sokeri, perunajauhot, kaneli ja sitruunankuoriraaste. Lisää joukkoon soijajuoma ja munat sekä tofu pieninä murusina.
  6. Kaada seos omenoiden päälle vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
  7. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä omenapiiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla tai foliolla, niin se ei tummu liikaa.
  8. Koristele jäähtynyt tofu-omenapiiras halutessasi tomusokerilla.
MITÄ PIDIT?
4.33