Tofu-omenapiiras – mehevä herkku, joka valmistuu ilman maitotuotteita
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minTofu-omenapiiras on täyteläinen herkku, jonka valmistukseen on maitotuotteiden sijaan käytetty soijapohjaisia valmisteita. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
KA
LA
MA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.7.2005

Tofu-omenapiiras – mehevä herkku, joka valmistuu ilman maitotuotteita
Reseptin ainekset (12 palaa)
Pohja
- 125 gvoita
- 1 dlfariinisokeria
- 1 kplmunaa
- 2 1/2 dlvehnäjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/2 tlkardemummaa
Täyte
- 3 kplomenaa
- 1/2 dlsokeria
- 1 1/2 rklperunajauhoja
- 1 tlkanelia
- 1 tlsitruunankuoriraastetta
- 200 gtofua (maustamaton)
- 2 1/2 dlsoijajuomaa (vanilja)
- 2 kplmunaa
Päälle
- 1 dlmantelilastuja
Tofu-omenapiiras valmistuu näin:
- Vaahdota taikinan rasva ja fariinisokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma. Lisää kuivat aineet rasva-munaseoksen joukkoon.
- Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi ja lado ne piiraspohjan päälle.
- Sekoita kulhossa sokeri, perunajauhot, kaneli ja sitruunankuoriraaste. Lisää joukkoon soijajuoma ja munat sekä tofu pieninä murusina.
- Kaada seos omenoiden päälle vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä omenapiiras paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla tai foliolla, niin se ei tummu liikaa.
- Koristele jäähtynyt tofu-omenapiiras halutessasi tomusokerilla.