Maku

Tofu-omenapiiras

1 h 10 min
4
0

Tofu-omenapiiras

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Martti Leppä
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 125 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkardemummaa

Täyte

  • 3 kplomenaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 rklperunajauhoja
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 200 gtofua (maustamaton)
  • 2 1/2 dlsoijajuomaa (vanilja)
  • 2 kplmunaa

Päälle

  • 1 dlmantelilastuja

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Vaahdota omenapiiraan taikinan rasva ja fariinisokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.Sekoita joukkoon vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja kardemumma on sekoitettu. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi ja lado ne piiraspohjan päälle.

Sekoita kulhossa sokeri, perunajauhot, kaneli ja sitruunankuoriraaste. Lisää joukkoon soijajuoma ja munat sekä tofu pieninä murusina.

Kaada seos omenoiden päälle vuokaan ja ripottele pinnalle mantelilastuja.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä omenapiirakka paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla tai foliolla, niin se ei tummu liikaa.

Koristele jäähtynyt tofu-omenatorttu halutessasi tomusokerilla.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä