Maku

Tofu-kasviskeitto

25 min
3.8
0

Tofu-kasviskeitto

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.8
Teksti Soya
Kuvat Soya
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 270 gtofua (kylmäsavustettua)
  • 1 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kplporkkanaa
  • 5 dlsuppilovahveroita (tai kuivattuja 1 dl)
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 400 gparsakaalia
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklpunaviinietikkaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuori ja silppua sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat. Kuullota sipuleita hetki oliiviöljyssä. Lisää joukkoon porkkanat ja suppilovahverot. Jos käytät kuivattuja sieniä, liota niitä ensin kylmässä vedessä puoli tuntia ja purista kuivaksi.

Lisää vettä niin, että ainekset peittyvät kokonaan ja keitä muutama minuutti.

Kun porkkanat alkavat pehmetä, lisää parsakaali tasaisen kokoisina kukintoina. Keitä kunnes parsakaali on sopivan pehmeää.

Mausta keitto soijakastikkeella, hunajalla ja punaviinietikalla sopivan hapanimeläksi. Sekoita ja jätä hautumaan.

Leikkaa tofu paksuiksi viipaleiksi ja pariloi ne molemmin puolin kuumalla parilalla öljytilkassa.

Annostele kasvisliemi lautasille ja nosta päällimmäiseksi pariloitu tofu.

Koristele tofu-kasviskeitto tuoreilla yrteillä ja tarjoa samantien.

  • Mikäli suppilovahveroita ei ole saatavilla, voit käyttää herkku- tai siitakesieniä.
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä