0(0)
Tofu-hernekääretorttu on hurmaava kuin kukkaketo! Vegaaninen kakku pyöräytetään nyt rullalle
vegaani
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h
Tofu-hernekääretorttu on juhlapöydän todellinen hurmuri. Kääretortun muotoon pyöritettävä vegaaninen voileipäkakku saa täytteekseen maukasta tofu-hernetahnaa ja koristeikseen syötäviä kukkia, herneenversoja ja ohueksi viipaloituja retiisejä.
Julkaistu 24.5.2023
Meillä kotona
Reseptin ainekset 12 annosta
12isoa graham- tai moniviljapaahtoleipäviipaletta
½ dlsitruunanmehua (kostutukseen)
½ dlvettä (kostutukseen)
Tofu-hernetahna
200 gpakasteherneitä
2valkosipulinkynttä
250 gmaustamatonta pehmeää tofua
10mintunlehteä
10basilikanlehteä
½ dloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Kuorrutus
1 rsvegaanista tuorejuustoa
100 gkaurafraichea
Koristelu
herneenversoja
retiisejä
syötäviä kukkia ( esim. sarviorvokkeja ja kehäkukkia)

Tofu-hernekääretorttu – ohje:

  1. Sulata herneet ja valuta. Kuori valkosipulinkynnet. Soseuta kaikki tahnan aineet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  2. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Levitä leipäviipaleet leivinpaperin tai kelmun päälle levyksi (3 × 4 viipaletta) siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan. Painele levyä litteämmäksi. Kostuta leipälevy sitruunavedellä.
  3. Levitä tofu-hernetahna leipälevylle ja rullaa kelmun avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alaspäin. Anna maustua tiukkana rullana kelmun sisällä mieluiten seuraavaan päivään.
  4. Sekoita tuorejuusto ja kaurafraiche. Kuorruta kääretorttu. Koristele pinta ohuilla retiisiviipaleilla, herneenversoilla ja syötävillä kukilla.

Vinkki!

Valmista tofu-hernekääretortun kaveriksi yhtä hurmaava lohi-caesarkääretorttu (kuvassa vasemmalla).

Kommentoi »