Tofu-hernekääretorttu on hurmaava kuin kukkaketo! Vegaaninen kakku pyöräytetään nyt rullalle
vegaani
8 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 8 h
Tofu-hernekääretorttu on juhlapöydän todellinen hurmuri. Kääretortun muotoon pyöritettävä vegaaninen voileipäkakku saa täytteekseen maukasta tofu-hernetahnaa ja koristeikseen syötäviä kukkia, herneenversoja ja ohueksi viipaloituja retiisejä.

Reseptin ainekset 12 annosta
12isoa graham- tai moniviljapaahtoleipäviipaletta
½ dlsitruunanmehua (kostutukseen)
½ dlvettä (kostutukseen)
Tofu-hernetahna
200 gpakasteherneitä
2valkosipulinkynttä
250 gmaustamatonta pehmeää tofua
10mintunlehteä
10basilikanlehteä
½ dloliiviöljyä
2 rklsitruunanmehua
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Kuorrutus
1 rsvegaanista tuorejuustoa
100 gkaurafraichea
Koristelu
herneenversoja
retiisejä
syötäviä kukkia ( esim. sarviorvokkeja ja kehäkukkia)
Tofu-hernekääretorttu – ohje:
- Sulata herneet ja valuta. Kuori valkosipulinkynnet. Soseuta kaikki tahnan aineet sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Levitä leipäviipaleet leivinpaperin tai kelmun päälle levyksi (3 × 4 viipaletta) siten, että viipaleet menevät hieman limittäin reunoistaan. Painele levyä litteämmäksi. Kostuta leipälevy sitruunavedellä.
- Levitä tofu-hernetahna leipälevylle ja rullaa kelmun avulla kuten kääretorttu. Käännä saumapuoli alaspäin. Anna maustua tiukkana rullana kelmun sisällä mieluiten seuraavaan päivään.
- Sekoita tuorejuusto ja kaurafraiche. Kuorruta kääretorttu. Koristele pinta ohuilla retiisiviipaleilla, herneenversoilla ja syötävillä kukilla.
Vinkki!
Valmista tofu-hernekääretortun kaveriksi yhtä hurmaava lohi-caesarkääretorttu (kuvassa vasemmalla).