Maku

Toffeinen suklaa-halvakakku

2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 30 min
Rakastatko suklaata, Amarula-likööriä ja halvaa? Ne kaikki yhdistyvät tässä kakussa vastustamattoman hyväksi kokonaisuudeksi. Eikun leipomaan!
5
0
Julkaistu: 24.6.2009


Ainekset (10 annosta)

  • 125 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 dlomenahilloa
  • 1/2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlkermalikööriä (Amarula)

Täyte

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 100 ghalvaa

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata
  • 100 gmaitosuklaata (esim. Dumle)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 2 rklkermalikööriä (Amarula)
Tulosta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten.

Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo, kerma ja Amarula-likööri. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sekaan murusteltu halva. Täytä kakku halvavaahdolla.

Valmista kuorrutus. Pane kaikki kuorrutuksen aineet teräskulhoon ja nosta se vesihauteeseen. Sulata sekoitellen kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kuorrutus jääkaappiin ja sekoita aina välillä. Kun suklaakuorrutus on jähmeää, levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.

Koristele Amarula-kakku ja nosta tarjolle.

Kommentoi »