Maku

Toffeepalat

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Paksut ja mehevät toffeepalat pienellä espresson aromilla ovat ihan paras leivonnainen kahvin kera. Helposti valmistuva iso pellillinen piirakkaa riittää isommallekin sakille
3.8
6
Julkaistu: 1.8.2016


Ainekset (16 kpl)

  • 6 kplkananmunia
  • 5,5 dlsokeria
  • 8 dlvehnäjauhoja
  • 5 tlleivinjauhetta
  • 4 tlvaniljasokeria
  • 300 gvoita sulatettuna
  • 3 dlmaitoa

Kuorrute

  • 8 rklespressoa
  • 8 dltomusokeria
  • 75 gvoita sulatettuna
Tulosta

Vatkataan mokkapaloja varten hyvin keskenään kananmunat sekä sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu jäähdytetty voi sekä maito. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia. Annetaan pohjan jäähtyä hiukan aikaa ja valmistetaan sillä välillä täyte. Sekoitetaan tomusokeri ja voi, lisätään kahvia sen verran, että seoksesta tulee sopivaa. Levitetään vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Laitetaan levy jääkaappiin kovettumaan ja leikataan mokkapalat kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä.

6 kommenttia