3,8(21)
Toffeepalat
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Paksut ja mehevät toffeepalat pienellä espresson aromilla ovat ihan paras leivonnainen kahvin kera. Helposti valmistuva iso pellillinen piirakkaa riittää isommallekin sakille
Reseptin ainekset
16 kpl
6 kplkananmunia
5,5 dlsokeria
8 dlvehnäjauhoja
5 tlleivinjauhetta
4 tlvaniljasokeria
300 gvoita sulatettuna
3 dlmaitoa
Kuorrute
8 rklespressoa
8 dltomusokeria
75 gvoita sulatettuna

Vatkataan mokkapaloja varten hyvin keskenään kananmunat sekä sokeri. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu jäähdytetty voi sekä maito. Kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paistetaan 175 asteessa 20-30 minuuttia. Annetaan pohjan jäähtyä hiukan aikaa ja valmistetaan sillä välillä täyte. Sekoitetaan tomusokeri ja voi, lisätään kahvia sen verran, että seoksesta tulee sopivaa. Levitetään vielä hiukan lämpimän pohjan päälle. Laitetaan levy jääkaappiin kovettumaan ja leikataan mokkapalat kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä.

6 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo