Maku

Toffeejuustokakku

2 h 30 min
0
0

Toffeejuustokakku

Ihanan toffeinen ja täyteläisen pehmeä juustokakku, joka on koristeltu helpoilla suklaakoristeilla. Vie takuulla makeannälän vähän vaativammaltakin makurilta.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 180 gDigestive-keksejä
  • 80 gvoita
  • 400 gBrunberg toffeepaloja
  • 3,5 dlvispikermaa
  • 500 gmascarponejuustoa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 7 kplliivatelehtiä
  • 3 rklvettä

Lisäksi

  • Kahta eri suklaata molempia yksi levy.

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Sekoitetaan kattilassa toffeepalat puoleen desiin kermaa ja sulatetaan. Annetaan jäähtyä. Murskataan keksit ja lisätään sulatettu voi. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappin. Vatkataan loppu kerma vaahdoksi ja lisätään siihen tuorejuusto sekä mascarpone. Lisätään jäähtynyt toffeeseos ja tarkistetaan maku. Lisätään tarvittaessa sokeria. Kiehautetaan vesi ja lisätään kylmässä vedessä viitisen minuuttia liotetut liivatelehdet. Kaadetaan liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mascarpone-tuorejuustoseokseen. Kaadetaan vuokaan ja annetaan hyytyä parisen tuntia. Valmistetaan koristeet. Sulatetaan suklaalevy ja levitetään se lautasen päällä olevalle leivinpaperille, annetaan jäähtyä kylmässä. Napsautellaan jäähtynyt suklaalevy sopiviksi paloiksi ja pistellään ne kakun päälle. Eloisamman kakun saa, jos koristelee sekä valko- että maitosuklaalla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä