Maku

Toffee-juustokakku

3 h
4.2
3

Toffee-juustokakku

Rakastatko toffeeta? Silloin tämä toffee-juustokakku on juuri sinulle! Täyteläinen kakku saa makua kermalikööristä ja alkoholiton versio syntyy kinuskikastikkeesta.
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Tommy Selin
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 200 gtäytekeksejä
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 5 kplliivatelehteä
  • 2 1/2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 400 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 dlkermalikööriä (Dooley's, Baileys tai kinuskikastiketta)

Pinnalle

  • 3 kplliivatelehteä
  • 2 dlkermalikööriä

Koristeluun

  • 1 dlmakeisia (toffee)

Tee näin

3 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN2 h

Hienonna juustokakun pohjan keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu rasva. Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 24 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle.

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun likööriin. Kaada jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli.

Pehmitä liivatelehtiä 5 minuuttia kylmässä vedessä. Purista liivatteista vesi pois ja liuota lehdet kuumennettuun likööriin. Kaada hieman jäähtynyt seos juustomassan pinnalle. Anna toffeejuustokakun hyytyä tunnin ajan jääkaapissa.

Irrota toffee-juustokakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele toffeekarkeilla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä