4,3(20)
Toffee-blondiet
1 h 55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 1 h 10 min
Suolaisenmakeat toffee-blondiet ovat sopivan sitkeitä herkkupaloja ja niitä valmistuu pellillinen kerralla.
Reseptin ainekset
25 palaa
350 gvoita
3 dlfariinisokeria
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
3 kplmunaa
7 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
3/4 tlsuolaa
200 gkermakarkkeja (esim. Omar)
Pinnalle
1 1/2 dlsuolattuja cashewpähkinöitä
Koristelu
100 gvalkosuklaata (sulatettuna)

Ota voi ja kananmunat kaksi tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön, niin raaka-aineet ovat kaikki samanlämpöisiä, kun aloitat.

Valmistele kuivat ainekset. Mittaa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola valmiiksi kulhoon.

Poista karkkipaperit ja leikkaa kermakarkit saksilla pieniksi paloiksi.

Riko huoneenlämpöiset kananmunat varovasti yksitellen juomalasiin tai pieneen kulhoon.

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, fariinisokeri, hienosokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi sähkövatkaimella (pari minuuttia). Sekoita munat yksitellen taikinaan.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermakarkkipalat taikinaan. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat, eikä taikinaan jää jauhopaakkuja.

Vuoraa reunallinen uunipelti (30 cm x 40 cm) leivinpaperilla. Taputtele taikina tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele tarvittaessa vehnäjauhoja pinnalle, jos taikina on tarttuvaa.

Ripottele ja painele pinnalle suolattuja cashewpähkinöitä. Paista blondie-levyä 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Jäähdytä taikinalevyä puolisen tuntia.

Leikkaa levy neliöksi. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa. Tee lusikalla valkosuklaaraitoja koristeeksi. Viimeistele halutessasi suolapähkinöillä.

Cashewpähkinät voi halutessaan korvata tavallisilla maapähkinöillä.

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.