Maku

Tiristetyt Posion muikut

1 h 30 min
3
0

Tiristetyt Posion muikut

MA
LA
0
3
Teksti Maarit Cederbeg
Kuvat Nina Kellokoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gmuikkuja
  • 1 rklsuolaa (karkea)

Olutkuori

  • 2 dlkeskiolutta
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlsuolaa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa oluen joukkoon munat ja jauhot. Mausta suolalla ja anna taikinan turvota tunnin verran.

Puhko muikut eli nappaa muikkua kidusten alta peukaloetusormiotteella, napsauta kalan vatsa auki ja nykäise kidukset ja suolisto ulos. Huuhdo kalat ja valuta.

Ripottele muikuille karkeaa suolaa ja anna maustua tunnin verran. Karista suola pois, valuta kalat ja painele talouspaperilla kuiviksi.

Pujota muikut vartaisiin pitkittäin ja kasta kalat kuoritaikinaan.

Uppopaista kuumassa öljyssä rapeiksi.

•Tarjoa tiristykset esimerkiksi sinapilla maustetun kermaviilin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä