Maku

Tiristetyt herkkusienet

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
KA
4
0
Julkaistu 11.9.2013


Reseptin ainekset (3 annosta)

  • 250 gherkkusieniä (pieniä)
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1/4 tlmustapippuria

Dippitahna

  • 100 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 1 rklruokakermaa (tai maitoa)
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)

Lisäksi

  • kypsentämiseen 5 dl rypsiöljyä
Tulosta

Puhdista sienet joko pullasudilla tai talouspaperilla.

Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne kevyesti rikki.

Mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle, mausta 1/2 tl:lla suolaa. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle, lisää 1/2 tl suolaa ja mustapippuri.

Kasta herkkusienet ensin vehnäjauhoihin ja sitten munaan. Kääntele sienet lopuksi korppujauhoissa. Anna kuivahtaa jonkin aikaa.

Kuumenna öljy pienessä, paksupohjaisessa kattilassa 170-asteiseksi. Tipauta 4 sientä kerrallaan öljyyn ja kypsennä 2–3 minuuttia, kunnes sienten pinta on kauniin ruskea. Nosta sienet valumaan talouspaperin päälle. Ripottele päälle halutessasi hiutalesuolaa.

Notkista tuorejuusto kermalla tai maidolla. Lisää ruohosipuli.

Pujota tiristetyt herkkusienet pieniin bambutikkuihin ja tarjoa heti dippitahnan kanssa.

Kommentoi »