Tiristetyt herkkusienet

40 min
4
0

Tiristetyt herkkusienet

KA
0
4
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 annosta)

  • 250 gherkkusieniä (pieniä)
  • 2 kplmunaa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1/4 tlmustapippuria

Dippitahna

  • 100 gtuorejuustoa (piparjuuri)
  • 1 rklruokakermaa (tai maitoa)
  • 1 dlruohosipulia (silputtuna)

Lisäksi

  • kypsentämiseen 5 dl rypsiöljyä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Puhdista sienet joko pullasudilla tai talouspaperilla.

Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne kevyesti rikki.

Mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle, mausta 1/2 tl:lla suolaa. Mittaa korppujauhot kolmannelle lautaselle, lisää 1/2 tl suolaa ja mustapippuri.

Kasta herkkusienet ensin vehnäjauhoihin ja sitten munaan. Kääntele sienet lopuksi korppujauhoissa. Anna kuivahtaa jonkin aikaa.

Kuumenna öljy pienessä, paksupohjaisessa kattilassa 170-asteiseksi. Tipauta 4 sientä kerrallaan öljyyn ja kypsennä 2–3 minuuttia, kunnes sienten pinta on kauniin ruskea. Nosta sienet valumaan talouspaperin päälle. Ripottele päälle halutessasi hiutalesuolaa.

Notkista tuorejuusto kermalla tai maidolla. Lisää ruohosipuli.

Pujota tiristetyt herkkusienet pieniin bambutikkuihin ja tarjoa heti dippitahnan kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä